Opbrengst van de kruidnotenverkoop voor kwetsbare moeders

In de vorige blog vertelden we dat je kruidnoten kon (ver)kopen. Nu Sinterklaas het land uit is, is de verkoop weer gestopt. We hebben een mooi bedrag speciaal voor de tienermoeders opgehaald.

Via de verkoop van kruidnoten in Enschede is er € 1.845,30 opgehaald aan verkoop en extra giften. Het geld is overgemaakt naar stichting ZOA. Dat betekent dat er zo'n 1.033 zakken zijn verkocht speciaal voor dit project. Landelijk zijn er nog meer zakken verkocht, namelijk 63.000. Daarvan gaat de opbrengst naar vluchtelingen. We mogen dus weer spreken van twee geslaagde acties.

Wil je aan het einde van het jaar nog een kerstgift of eindejaarsgift geven?

Dat kan dan nog tot 31 december 2017 via Supp: https://supp.to/tienermoeders.

Per 1 januari 2018 kan je voor het project tienermoeders giften blijven overmaken via de website van stichting ZOA zelf: https://www.zoa.nl/doneren/ of via NL02RABO0387512012. Vermeld dan wel heel duidelijk waar de gift voor is: 'tienermoeders Congo'.

We willen jullie allemaal hartelijk danken voor jullie steun het afgelopen jaar en we gaan door!

Dat was hartverwarmend. Met elkaar hebben we een mooie basis mogen neerzetten voor de kwetsbare vrouwen in Congo. Met de 9 vrouwen van ons project hebben we via vele wegen en activiteiten gelden opgehaald. In totaal meer dan € 225.750,-. Stichting ZOA blijft doorgaan met dit project. Het is uit onderzoek gebleken dat dit project effect heeft. Uiteraard wisten we dat al. We hebben het met eigen ogen mogen zien een jaar terug ;-).

foto blog supp tienermoeders

Kruidnoten te koop. Vanaf nu te bestellen.

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we met een groep vrouwen naar Congo gingen. Ons doel was om te zien hoe de kwetsbare vrouwen daar in Congo leven. Hoe zij vooral overleven. En ook wat het project van Stichting ZOA met hen doet. Leren ze van hetgeen ze aangeboden krijgen. Kunnen ze zelfstandig verder leven en écht voor hun gezin zorgen en bouwen aan hun toekomst.

Het deed ons goed om te zien dat de trainingen, het onderwijs echt zin hadden en nog steeds hebben. Zelfs de mannen en andere vrouwen buiten het project willen leren van de spaar-en kredietgroepen. Dat motiveerde ons om verder te gaan, fondsen te werven en van alles te organiseren om dit project voortgang te geven. We hebben dan ook al een mooi bedrag bij elkaar, meer dan € 130.000,-.

Verkoopactie: kruidnoten voor particulieren en bedrijven

Vorig jaar hebben we voor de tienermoeders in Congo 2024 zakken kruidnoten verkocht. Dat betekende een mooi bedrag, namelijk € 2.226,- voor het goede doel, terwijl iedereen zelf ook nog eens kon genieten van deze heerlijke kruidnoten.

Geniet van kruidnoten en steun de tienermoeders

Ook dit jaar mogen we specifiek voor de tienermoeders in Congo kruidnoten verkopen. Dat betekent dat er per verkochte zak een mooi bedrag naar het project gaat om tienermoeders te trainen, te onderwijzen, te helpen bouwen aan de toekomst.

Bestel je kruidnoten via Irene Geerts in dozen (of in aantallen zakken als je in Enschede woont) en het bedrag gaat naar dit project. Je kunt ze vervolgens weer verder verkopen aan buren, familie, kerkleden, collega's of wie dan ook. En als je een bedrijf hebt of op een positie bent dat je een team aanstuurt: dan is het misschien een leuk idee om voor al je medewerkers een zakje te bestellen en hen te verrassen met Sinterklaas :-).

Bestel via irene(at)familiegeerts.nl en geef in ieder geval de volgende gegevens door:

  • Wie is de contactpersoon + telefoonnummer + emailadres;
  • Geef aan hoeveel dozen je wilt hebben:
    1 doos gewone kruidnoten bevat 10 zakken a € 2,50 = € 25,-
    1 doos chocolade kruidnoten bevat 12 zakken a € 3,50 = € 42,-;
  • Geef aan naar welk adres de bestelling toe moet.

header emails kruidnotenactie

High tea voor kwetsbare vrouwen in Congo

Vanmiddag was er een high tea in Amersfoort. Gezellig met 35 mensen genieten van de creaties van bakkers en vrouwen met een hart voor Congo.
We mogen dankbaar zijn met een opbrengst van € 600,-. Gaaf om met elkaar dit soort activiteiten te organiseren, zodat wij met een gezellig middag, vrouwen in Congo verder kunnen helpen.   

Terugblik Concert Benediction in Enschede 24 maart

Een avondje uit in Enschede! Vrijdagavond 24 maart heeft Black Gospelkoor Benediction onder begeleiding van André Bijleveld, een concert gegeven. En het was een feest! Vooraf aan de pauze was er aandacht voor de kwetsbare vrouwen in Oost-Congo, met een collecte. We hebben een mooie opbrengst op kunnen halen: € 1.300,-! Wauw! Eén van de vrouwen van onze reis heeft een presentatie gegeven en heeft verteld over het leven van een vrouw in Congo. Ook hebben we een korte film gezien van één van de tienermoeders (Gemaakt door Ria Blokhuis-Wubs (http://www.riawubsfotografie.nl)), zie hieronder:

De collecte is voor een deel opgehaald via supp.to/tienermoeders (doneren kan nog steeds en is aftrekbaar voor de belasting) en een deel is contant in de ouderwetse collectezakken gedaan. We zijn er erg blij mee. Dit soort activiteiten mogen er vaker komen :-).

Weet je bij jou in de buurt nog een leuke activiteit waarbij we aandacht kunnen geven aan dit project? Laat het ons weten. We komen graag bij je langs. 

Donateurs, vrijwilligers en sponsoren bedankt!

Tijdens deze avond hebben we ook hapjes en drankjes verkocht om zo de onkosten te betalen. De rest hebben we geschonken aan Benediction. En ook dat was een mooi bedrag: € 315,-. We zijn gezegend. Iedereen bedankt!

Alle vrijwilligers bedankt dat jullie hielpen bij het organiseren van dit concert! En ook alle sponsoren!
Supp - Comyoo - Benediction - Annelies Mol

Terugblik concert Benediction met foto's

Hieronder nog even een terugblik van Annelies Mol, een topfotograaf die de hele avond voor ons mooie doel foto's heeft gemaakt. Super!

Lees meer

2024 zakken kruidnoten voor tienermoeders

ZOA banner 851x315 facebook

Er zijn 2024 zakken kruidnoten verkocht in oktober en november voor het tienermoederproject in Congo. Een super restultaat, want dat betekent weer € 2.226 voor dit project. In totaal hebben we € 100.000,- nodig om 400 tienermoeders een jaar lang te onderwijzen, vaktraining te geven en te helpen met traumaverwerking. Maar ook jonge jongens en leiders worden op weg geholpen. Lees hierover meer op de homepagina. Dus we blijven nog lekker bezig tot en met september 2017.

Help je ons mee met mooie fondswervingsactiviteiten? Of heb je mooie ideeen die wij kunnen inzetten? Laat het ons weten!

Meer artikelen...

Blijf op de hoogte

Vul je emailadres in en blijf op de hoogte van alle nieuws en blogs. Of krijg updates via social media.