Keurmerken

ZBACongo.nl is onderdeel van Stichting ZOA. Meer informatie over ZOA vind je op www.zoa.nl

CBF Keurmerk

CBFlogo met payoffZOA heeft het CBF-Keur. Om dit te mogen voeren, moet een fondsenwervende  organisatie aan een groot aantal eisen voldoen. Deze kunt u hier lezen. ZOA's institutionele donors zijn o.a.: het ministerie van Buitenlandse Zaken, UN-organisaties, ECHO (EU), DHCGK en ICCO.

ANBI Keurmerk

ANBI FC

De Belastingdienst heeft ZOA per 1 januari 2008 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat giften aan ZOA kunnen worden afgetrokken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels). Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl.

ISO gecertificeerd

KIWA, de organisatie die ZOA bij het certificeringsproces heeft begeleid, was zeer te spreken over de werkwijze van ZOA. Voor het behalen van het certificaat bleek het namelijk niet nodig te zijn grote aanpassingen in de bestaande werkwijze door te voeren.
De verschillende werkprocessen waren al op de goede manier beschreven en in de organisatie in gebruik. Voor de certificering was het slechts nodig de toegankelijkheid van de beschrijvingen te verbeteren en de werkbeschrijvingen hier en daar wat aan te scherpen, zoals bijvoorbeeld de klachtenprocedure.

De certificering ziet op het Nederlandse hoofdkantoor van ZOA.

Blijf op de hoogte

Vul je emailadres in en blijf op de hoogte van alle nieuws en blogs. Of krijg updates via social media.